PREFER - de eerste Eco-buurt verwelkomt zijn bewoners

2014/11/19  —  Prefer

Samen met Wust en het architectenbureau Artau geeft Prefer vorm aan B2ECO en stelt het een nieuw globaal concept voor een moduleerbare ecobuurt voor.

De eerste ecobuurt is zo goed als af en kan binnenkort zijn eerste bewoners verwelkomen. Op17 november wijdt de krant “Vers L’avenir” hier een heel artikel aan, dat u hieronder kan terugvinden.
--
Ecobuurt in Engis: weldra de eerste bewoners

Fase 1 van de inrichting van de nieuwe ecobuurt van Fontaine Saint-Jean is (bijna) voltooid. De eerste bewoners nemen er binnenkort hun intrek.
Het kinderdagverblijf moet nog worden afgewerkt, de openbare parkeerplaats in het midden van de wijk wordt nog aangelegd, het grasperk moet nog worden uitgerold en de beplantingen verzorgd, maar over het algemeen kunnen we zeggen dat de werken van de eerste aanlegfase van de nieuwe ecobuurt van la Fontaine Saint-Jean in Hermalle-sous-Huy zijn beëindigd.
De gemeentelijke crèche zal 21 bedden tellen. Ze zou binnen enkele weken volledig klaar moeten zijn en tegen de lente vol vrolijke kindjes zitten. Het Autonoom Gemeentebedrijf, dat er 14 woningen bezit, zal dan weer zijn nieuwe kantoren in de wijk installeren, en dit van zodra de afwerking van de omgeving (grasperken en aanplantingen) voltooid is, waarschijnlijk in januari 2015. “De ONE, die momenteel de lokalen op het gelijkvloers van het cultureel centrum huurt, zou in dezelfde periode als wij moeten verhuizen, ook in een van onze woningen”, zegt Philippe Lhomme, schepen Ruimtelijke ontwikkeling en bestuurder van het AGB. Aangezien ze meer plaats zullen hebben,
zullen ze jonge moeders beter kunnen begeleiden, workshops kunnen organiseren, ...” Tot slot zullen de twaalf resterende woningen van het AGB worden verhuurd of verkocht.
Tot 156 woningen
De 42 andere woningen zijn eigendom van de promotor Belfius Immo en worden al enige maanden via drie immobiliënkantoren in de streek te koop aangeboden. De werken van de tweede fase kunnen pas aanvangen wanneer 80% is verkocht van de oppervlakte die door de 56 eerste woningen wordt ingenomen. Daarna volgen fase 3 en 4, en het is de bedoeling om in totaal tot 156 woningen te komen, van studio’s tot huizen met 3 slaapkamers en een tuin.
Auteur: Anne Françoise Bertrand (L’Avenir - 17/11/2014)